Wat is er te doen?

Wij organiseren regelmatig lezingen of andere activiteiten.

Onze bovenverdieping is ingericht voor activiteiten. U kunt hier terecht met uw leesclub, om even rustig een boek in te kijken of bij te praten, maar er zijn ook regelmatig lezingen, boekpresentaties en workshops.

De bedoeling van deze ruimte is om culturele activiteiten in Soest in de breedste zin te faciliteren. Dus hebt u zelf nog een idee of voorstel, dan horen we dat graag. Ook is de ruimte te huur.

Via Editio ( www.editio.nl ) kunt u schrijfcursussen volgen bij bij ervaren schrijvers als Auke Kok, Charles den Tex en Thomas Verbogt. Indien u de kortingscode VANDEVEN gebruikt krijgt u 10% korting.

 

- Zaterdag 14 oktober, 15:30 uur: Figurentheater Ennadien: Brrrr, ik ben niet bang!

 De laatste zaterdag van de Kinderboekenweek is meteen de eerste dag van de herfstvakantie. Een mooie aanleiding om met de kinderen een voorstelling te bezoeken.
Op zaterdagmiddag 14 oktober om 15.30 uur speelt Figurentheater Ennadien de voorstelling Brrrr, ik ben heus niet bang.

Bas is in zijn kamer aan het spelen.
Mama roept dat hij in zijn bedje moet kruipen, ze komt zo.
Maar Bas wil helemaal niet naar bed, hij wil nog spelen.
Het bed is ook helemaal niet leuk, daar wonen de monsters.
Gauw verstopt Bas zich voor mama onder de dekens.
Dan ontstaat er een spel van monsters op het raam en onder het bed.
Als Bas zijn hoofd boven de dekens komt is alles weer weg.
Dan komt mama.
Samen kijken ze in de kamer of er... spoken zijn.
Nee niks te zien.
Bas krijgt een knuffel van mama.
Bas gaat slapen en de monsters komen terug.
Bas kijkt en dan………….?

Als dat maar goed afloopt.

Aanvang 15.30 uur, toegang €7,50
Reserveert u even?
In de boekhandel, via 035 6012419 of info.vandeven@libris.nl

 

 

- Woensdag 18 oktober, 14:00 - 16:00 uur: Schrijfcafé

Dit wordt georganiseerd door Corrie Gramser, initiatiefneemster van Zinexprez. Het Schrijfcafé op locatie Boekhandel Van de Ven is een plek waar je, onder het genot van een kopje koffie of thee, met talloze leuke schrijfopdrachten gestimuleerd wordt om tot schrijven te komen.

Schrijven als manier om op verkenning te gaan bij jezelf. De schrijfopdrachten zijn gebaseerd op de methode 'Luisteren naar je pen©' van Shodo.

Ervaring met schrijven is niet nodig. Het plezier dat je eraan kunt beleven en de persoonlijke inzichten die je erdoor kunt krijgen staan voorop.

Toegang €15,00 per bijeenkomst, inclusief koffie/thee.
Meldt u zich even aan in de boekhandel of via www.zinexprez.nl ?

 

- Donderdag 19 oktober, 20:00 uur: Alexander Reeuwijk: Iran, achter de sluier het land

Iran, het land van dichters, ayatollahs, sjahs en de mooiste islamitische architectuur ter wereld, is voor velen een mysterie. Toch is het één van de belangrijkste landen in het hart van het Midden-Oosten, prominent op de oude handelsroutes en heeft een eeuwenoude bewogen geschiedenis. In het afgelopen decennium reisde schrijver Alexander Reeuwijk meerdere malen van Istanbul naar Teheran en verder naar onder andere Isfahan, Shiraz, Persepolis en Yazd. Hij maakte er vrienden, sprak er met mullahs en probeerde het land te doorgronden en de bevolking te begrijpen.

 

- Donderdag 26 oktober, 20:00 uur: Schrijvers on Tour (i.s.m. de SLAS) 

Met Thomas Heerma van Voss, Alma Mathijsen en Lucas  de Waard (i.s.m. de SLAS)

Drie jonge, getalenteerde schrijvers komen naar Soest. Zij bewijzen dat schrijven - en lezen - van alle tijden en voor alle leeftijden is. Wat hebben deze twintiger en dertigers ons en elkaar te vertellen over hun nieuwste werken die dit najaar uitkomen? Een mooie gelegenheid om op één interactieve avond kennis te maken met drie schrijvers en andere geïnteresseerden in literatuur!

THOMAS HEERMA VAN VOSS (1990) schreef eerder de romans 'De Allestafel' (2009) en 'Stern' (2013) en de verhalenbundel 'De derde persoon' (2014). In de zes persoonlijke verhalen in 'Plaatsvervangers' draait het steeds om muziek, en vooral om de relatie tussen artiest en toeschouwer, tussen bewonderde en bewonderaar.

ALMA MATHIJSEN (1984) liet de verhalenbundel 'Binnen spelen' (2006) het licht zien gevolgd door de romans 'Alles is Carmen' (2011) en 'De grote goede dingen' (2014). In haar stukken voor NRC Handelsblad ontrafelt ze taboes en onderzoekt ze haar eigen positie. Half september verschijnt haar derde roman 'Vergeet de meisjes', waarin ze een nieuw licht laat schijnen op vriendschap en de functie ervan in deze tijden waarin we twee opties hebben: vechten of jezelf afsluiten.

LUCAS DE WAARD (1984) debuteerde in 2015 met de roman 'De kamers'. Hij schreef o.a. voor Het Zuidelijk Toneel, Bos Theaterproducties en Cojones (VARA). Met zijn script voor de musical Willem Ruis won hij een Musical Award. Ook schreef hij het script voor Watskeburt?! De musical. In september 2017 verschijnt zijn tweede roman, Kraaien tellen, over familie, rouw, seks en veegwagens.

Toegang €10,- (SLASvrienden €9,00). Reserveren via 035 6012419 of info.vandeven@libris.nl

 

Ook zijn we actief binnen de Stichting Literaire Activiteiten Soest (SLAS) en de Stichting Levenskunst Soest.

Voor de laatste informatie: zie ook http://www.slas-soest.nl/index.html.html en http://www.levenskunstsoest.nl/.  

Reserveren voor SLAS-activiteiten graag via de site van IDEA.

 

 

 

 

 

 

 

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris